Sprekers

Annemarie Molmol

Hoogleraar Antropologie van het lichaam, aan de Universiteit van Amsterdam.

Mol’s onderzoek richt zich op de vraag wat het betekent om te eten, in alledaagse praktijken. In 2012 ontving zij de prestigieuze Spinozapremie voor haar innovatieve onderzoek op het gebied van het menselijk lichaam, waarbij ze ideeën uit de filosofie, medische sociologie, antropologie en wetenschapssociologie combineert.

 

Maarten Doormandoorman

Bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur aan de Universiteit Amsterdam. Doorman is filosoof, criticus, dichter en essayist, en doceert daarnaast cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht. Doorman publiceerde o.a. over romantiek, authenticiteit en voedsel in De romantische orde (2004), Eerlijke boter, echte groenten (2008) en Rousseau en ik (2012).

 

Hans Dagevosdagevos

Consumptiesocioloog, verbonden aan het onderzoeksinstituut LEI (Wageningen University & Research centre) in Den Haag. Dagevos doet onderzoek naar hedendaags voedselconsumptiegedrag vanuit het perspectief van de moderne consumptiesamenleving en consumptiecultuur. Hij publiceerde hierover o.a. in De obesogene samenleving (2007), The Food Economy (2009), en Vleesminnaars, vleesminderaars, vleesmijders (2010).

 

Michiel Korthalskorthals

Hoogleraar Toegepaste Filosofie, aan Wageningen Universiteit. Korthals doet onderzoek in de bio-ethiek, milieufilosofie, en richt zich in het bijzonder op ethische kwesties rondom voedsel en voedselproductie. Hij heeft hierover o.a. gepubliceerd in Duurzaamheid en democratie (1995), Tussen voeding en medicijn (2001), en Voor het eten. Filosofie en ethiek van voeding (2002).

 

 

Michiel Kleerebezemkleerebezem

Als hoogleraar Bacterial metagenomics verbonden aan Wageningen Universiteit. Daarnaast is Kleerebezem hoofdonderzoeker bij NIZO food research, en wetenschappelijk directeur Bioingredients & Functionality bij het Topinstituut Food & Nutrition. Zijn onderzoek richt zich o.a. op het ophelderen van de erfelijke eigenschappen van de micro-organismen die aanwezig zijn in de menselijke darm.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.